Onderzoek Buitenhuizerweg Ruinerwold

Ruinerwold – In de media wordt veel gespeculeerd over wat er precies is gebeurd aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold.

Een jongeman heeft zich bij de politie gemeld omdat hij zich zorgen maakte over de leefomstandigheden van zijn familie. Daarom is de politie naar dit adres gegaan. Daar trof de politie  6 mensen aan in een af te sluiten kleine ruimte in de woning, niet zijnde een kelder. Het is onduidelijk of zij daar vrijwillig verbleven. Deze mensen verblijven mogelijk sinds 2010 op het terrein.

Het gaat om 6 mensen. Zoals het nu lijkt, staan zij niet ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Zij hebben zelf aangegeven meerderjarig te zijn. Dit wordt uiteraard verder onderzocht. Naar hun zeggen zijn zij een gezin, een vader met vijf van zijn kinderen. Zij zijn onderzocht door een arts. De politie heeft uiteraard zorg en aandacht voor het gezin.

De aangehouden man betreft de huurder van het pand. De politie weet nog niet wat de relatie met de overige personen is. Dit maakt deel uit van het politieonderzoek. Hij is ingesloten voor verhoor en zit nog vast.

De politie begrijpt dat iedereen nog veel vragen heeft. Die heeft de politie ook.

Daarom wil de politie het onderzoek gedegen en zorgvuldig doen. Dat betekent dat de politie misschien niet direct overal antwoord op kan geven. Simpelweg omdat de politie soms nog geen antwoorden heeft. Of die niet kan delen.

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Rechercheurs doen onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar mogelijke strafbare feiten.

Foto: MeterNieuws.nl