Meisje (15) op straat beroofd door groep jongens

Zwolle – Zondagavond tussen 20.15 en 20.30 uur is een meisje op straat beroofd door een groepje jonge jongens. Het gebeurde op de splitsing van de Pottenbakkerstraat met de Hasselterdijk. De politie zoekt getuigen.

Het 15-jarige meisje uit Zwolle was even gestopt om te bellen als er vier á vijf jongens aan komen fietsen. Die stoppen bij haar en één van hen bedreigt haar met vermoedelijk een vuurwapen. Zij moet haar telefoon afgeven en vervolgens fietsen de jongens weg over de Pottenbakkerstraat in de richting van het winkelcentrum. Onderweg naar huis komt het meisje nog een vrouw tegen met een rode jas.

Tweede poging straatroof
De zaterdagavond daarvoor gebeurde iets vergelijkbaars. Een 18-jarige vrouw uit Zwolle fietst rond 23.00 uur vanaf de Stingsweg via de fietsbrug over de Hasselterweg als zij ingehaald wordt door een groepje jongens. Ook van haar wordt onder dreiging van vermoedelijk een vuurwapen geëist dat zij haar tas afgeeft, maar de vrouw rent dan snel weg. Een onbekende jongen die net aankwam, hielp haar met haar fiets.

Signalement
Van de jongens is een signalement bekend:
Groepje van vier á vijf jongens
Rond de 15/16 jaar oud
Voornamelijk donkere kleding met capuchons

Wie heeft iets gezien?
De politie zoekt getuigen van deze incidenten. Heeft u iets gezien die avonden? Of heeft u informatie over dit groepje jongens? Neem dan contact op. De politie is ook op zoek naar de vrouw met de rode jas en de jongen die de vrouw hielp met haar fiets. Mogelijk hebben zij meer gezien van de incidenten. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).