Man opgepakt voor seksueel misbruiken vrouw (76) bij Schipborg

Schipborg – In Opsporing Verzocht werd zojuist aandacht besteed aan een zedenzaak in Schipborg. Op zaterdag 6 juli werd een 76-jarige vrouw slachtoffer van een ernstig zedendelict. Zojuist werd bekend dat in deze zaak een aanhouding heeft plaatsgevonden.
Het delict vond plaats tussen 15.30 uur en 17.00 uur in het bos tussen Schipborg en Anloo, gelegen tussen de Schipborgerweg en de N34. Het zedendelict gebeurde op gedeelte tussen het zandpad dat doorloopt naar de onderdoorgang van de N34 richting Annen en de grafheuvel ‘Driemarkenpunt.’

Het slachtoffer parkeerde haar auto bij een open veld aan het voornoemde zandpad. Dit pad kruist met het zandpad richting Anloo. Op de kruising van deze zandpaden staat een informatiebord voor de ATB route.
De 76-jarige liep met behulp van Nordic Walking stokken bij haar auto weg en over het zandpad richting de genoemde grafheuvel. Onderweg kwam zij een man en een vrouw tegen die daar samen liepen. Kort daarop merkte zij dat er iemand achter haar aan liep.

Verdachte
In de buurt van de grafheuvel Driemarkenpunt werd de vrouw slachtoffer van een zedenmisdrijf. De man liep vervolgens naar de geparkeerde auto’s.

Zojuist werd bekend gemaakt dat vanavond een 26-jarige man uit Zuidlaren is aangehouden. Het onderzoek is daarmee niet ten einde, wij onderzoeken nog wat zijn precieze betrokkenheid is.

Getuigen
Wij zijn op zoek naar het wandelende echtpaar dat de 76-jarige vrouw zag toen zij richting de grafheuvel liep. Nadat de vrouw slachtoffer was geworden en terugliep naar haar auto zag zij een man fietsen op het zandpad dat leek op de eerder genoemde ATB route. De man droeg een stoffen muts en het slachtoffer schat hem rond de 70 jaar. Wie weet hebben deze mensen belangrijke informatie die kan helpen bij ons onderzoek. Herkent u zichzelf in de beschrijving of denkt u dat u de vrouw daar in de omgeving heeft gezien? Neem dan direct contact met ons op.

Tips en uitzending
Het onderzoek is dus in volle gang. Wij komen graag in contact met mensen die het slachtoffer zijn tegengekomen. Heeft u meer informatie voor ons, bent u getuige geweest of heeft u het slachtoffer daar in de omgeving zien lopen? Bel dan met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt ook bellen met ons algemene nummer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
De uitzending van vanavond wordt morgen, woensdag 10 juli, omstreeks 11.40 uur op NPO 2 herhaald. Bron en Foto: Politie.nl