Tientallen Italiaanse “supporters” aangehouden

Amsterdam – De politie heeft woensdagmiddag 10 april in een metrostel ter hoogte van station Weesperstraat tientallen “voetbalsupporters aangehouden. Zij waren in het bezit van uitschuifbare wapenstokken, vlaggenstokken, een hamer en ander slagmateriaal. Dit slagmateriaal hadden ze in de groep op de grond gegooid. De verdachten lijken vooralsnog van Italiaanse afkomst. Zij zijn met bussen overgebracht naar een cellencomplex.

De groep had zich in eerste instantie bij de ArenA opgehouden. Zij stapte een metrostel in richting de binnenstad. Daar werd door politiemensen gezien dat ze illegaal materiaal bij zich hadden. Italiaanse “Liaison” politiemensen onderkenden leden van de groep als voor hen bekenden uit de Italiaanse voetbalwereld.
Vastgesteld gaat worden wie waar van verdacht wordt en wat er verder met ze gaat gebeuren. Foto: Politie.nl

Opnieuw vele tientallen Italianen aangehouden
Laatste update:
10-04-2019 | 17:15
Amsterdam Zuidoost Amsterdam – Politiemensen die speciaal ingezet zijn in verband met de voetbalwedstrijd Ajax-Juventus hebben woensdagmiddag opnieuw vele tientallen Italiaanse “supporters” aangehouden bij de ArenA. Deze groep was in het bezit van vuurwerk, diverse busjes pepperspray, een mes en een hoeveelheid “flares”.

Deze groep hield zich al langere tijd op in de omgeving van de ArenA. Op een gegeven moment werden illegale zaken gezien die in de groep op de grond waren gegooid. Hierop is door leden van de Mobiele Eenheid, ondersteund door leden van de aanhoudingseenheid, de groep ingesloten nabij het trainingsveld. Zij zijn met bussen overgebracht naar een cellencomplex.
Er wordt onderzocht wie waar voor verantwoordelijk is en wat er verder met ze gaat gebeuren.