Pas op voor telefoondieven

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Noord-Holland – De politie waarschuwt voor twee mannen, die in Noord-Holland (en mogelijk ook landelijk) op pad zijn om telefoon te stelen van winkeliers en klanten van kleine winkels en bedrijven. In Noord-Holland is inmiddels toegeslagen bij enkele kapperszaken.
De werkwijze is als volgt: beide mannen komen de winkel of het bedrijfspand binnen. In gebrekkig Engels leidt een van hen het personeel af. Vaak loopt de man met een folder waarmee te wapperen, waardoor hij nog meer verwarring zaait. De tweede persoon kijkt intussen waar mobiele telefoons liggen en probeert deze weg te nemen. Variatie op de werkwijze is dat een van hen een folder op een GSM legt en na een kort gesprek de folder weer oppakt, tegelijk met de telefoon.

Signalement
Het signalement van de verdachten: mannen van 20 tot 22 jaar oud, met een lengte van 1.60 tot 1.65 meter en een licht getint uiterlijk. De ene heeft een tenger postuur en donkerbruin haar (van achteren en de zijkanten kort, bovenop stijl en langer). De andere heeft een normaal postuur en heeft kort donkerbruin haar. Kenmerkend is dat één van de mannen is gezien in een zwarte lederen jasje, waarvan de linker-rugzijde is voorzien van een halve ‘skull’ (doodshoofd), mogelijk afgezet met strassteentjes. De verdachten rijden mogelijk in een donkerblauwe (sedan) personenauto met witte kentekenplaten.

Alarmnummer 112
De politie adviseert zowel winkeliers als klanten om nooit een telefoon ergens onbeheerd neer te leggen. Draag een GSM in uw kleding of berg hem goed op. Heeft uw telefoon een tracking-app (bijvoorbeeld find my iPhone), installeer deze dan ook, zodat u samen met de politie de telefoon terug kunt vinden.
Mocht u deze personen in uw zaak treffen, neem dan direct contact op met de politie op het alarmnummer 112.

Categorieën: Binnenland