Politie schiet man dood bij De Nederlandsche Bank

Amsterdam – Een persoon is woensdagavond overleden na schoten van de politie. Het schietincident woensdagavond bezweken aan de verwondingen. Het schietincident vond om kwart over zeven ‘s avonds plaats in de buurt van De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Dat schrijft de politie op Twitter.
De verdachte kwam met een wapen op de agenten af, waarna de politie schoten loste. Het slachtoffer is aan de verwondingen bezweken. Ook een omstander is gewond geraakt.
Op beelden van stadszender AT5 is te horen dat er ongeveer twintig schoten gelost zijn. Ook is te zien dat het verkeersplein rondom de bank is afgezet. Trams worden tegengehouden en reizigers mogen niet uitstappen.

Ook zou een arrestatieteam aanwezig zijn. Daarnaast tonen de beelden dat ambulancepersoneel zich ontfermde over het slachtoffer, maar inmiddels meldt AT5 dat de ambulances vertrokken zijn.