Joyrider (15) ramt politieauto

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Rotterdam – Agenten hielden zaterdagnacht een 15-jarige jongen uit Rotterdam aan op de Groene Kruisweg voor joyriden. Aanvankelijk probeerde de bestuurder te ontkomen en ramde daarbij een politieauto.

Agenten zagen omstreeks 04.00 uur op de Krabbendijkestraat in Rotterdam een auto rijden zonder verlichting. Op het moment dat de agenten de auto wilden controleren, ging de bestuurder er vandoor richting de Groene Kruisweg.

Toen de auto voor het verkeerslicht stopte, blokkeerde de politieauto de doorgang. De jongeman ramde vervolgens de politieauto en zette zijn vlucht voort. Ver kwam de bestuurder echter niet, want even verderop zagen de agenten kans om auto alsnog tot stilstand te brengen.

Agenten hielden een 15-jarige bestuurder aan. De auto waarin de jonge joyrider reed, was van zijn moeder. De tiener moet bij de kinderrechter verschijnen en heeft heel wat uit te leggen: hij heeft met de auto een reeks van verkeersovertredingen gepleegd, beledigde agenten en verzette zich tegen zijn aanhouding.

Foto: Politie.nl

Categorieën: Binnenland