Politie wil in gesprek met tipgever zaak Willeke Dost

Groningen/Koekange – Afgelopen week werd het Cold Case Team van politie Noord NL geconfronteerd met een bericht op Facebook over de vermissing van Willeke Dost. Er is op 2 november telefonisch contact gezocht met de schrijver van dit bericht.
Deze man zei dat hij informatie had in verband met de vermissing van Willeke Dost. De info ging over een particuliere zoekactie die mogelijk resultaat zou hebben gehad.

Een medewerker van het Cold Case Team heeft hem aangegeven dat dit bekend was en ook nader is onderzocht.

De afspraak is gemaakt dat er volgende week, deze week dus, contact met hem zou worden opgenomen om hem nadere tekst en uitleg te geven over deze zoekactie.

Bij het CCT is bekend dat er vorig jaar een particuliere zoekactie is geweest die mogelijk aanwijzingen zou hebben opgeleverd.

Er is overleg geweest met dit particuliere zoekteam en zij hebben hun onderzoeksresultaten met de politie gedeeld. Hier is vervolgens nader onderzoek naar gedaan. Dat onderzoek heeft enige tijd in beslag genomen.

Na de afronding daarvan heeft het Cold Case Team samen met het OM geen aanleiding gezien om op basis van de toen beschikbare informatie om in de grond te gaan zoeken.

Als er sprake is van nieuwe informatie, dan zullen politie en OM altijd een nieuwe afweging maken.

Of hier in dit geval sprake is van nieuwe informatie of gewijzigde omstandigheden, is nu nog niet te zeggen. Dat wordt nu onderzocht.

Het Cold Case Team stelt het op prijs dat mensen informatie met het team willen delen.

Zo kunnen we samen zaken oplossen. Het Cold Case Team gaat altijd zorgvuldig om met informatie die ze binnen krijgt en doet nader onderzoek als de situatie daar om vraagt. Zorgvuldig onderzoek kost tijd en het team heeft zich te houden aan allerlei wettelijke voorschriften. Archieffoto: Politie.nl

De zaak Willeke Dost

De pleegouders van Willeke Dost (15) uit Koekange troffen haar ‘s ochtends 15 januari 1992 niet aan in haar kamer. Willeke was vast en zeker al op de fiets naar school gegaan, dachten ze. Aan het eind van de middag kwam Willeke niet thuis. Navraag leerde dat ze die dag nooit op school was geweest. Laat op de avond gaven de pleegouders haar op als vermist.
Over Willeke Dost
Willeke Dost had een dramatische jeugd. Ze verloor al voor haar eerste levensjaar haar beide ouders bij een verkeersongeluk. Daarna verbleef ze bij familie, pleegouders en in diverse opvangtehuizen.

Het onderzoek
Haar vermissing werd aanvankelijk beschouwd als een vrijwillige verdwijning, maar later is men anders naar de verdwijning van Willeke Dost gaan kijken. Er is veelvuldig naar het meisje gezocht. In 2010 vond er nog een grote zoekactie plaats bij de boerderij van haar pleegfamilie aan de Dwarsdijk 41in Koekange. Alle (zoek)acties waren tevergeefs.

Tips
Nabestaanden en bekenden van Willeke Dost willen graag dat er een einde komt aan de onzekerheid over het lot van het meisje. Uw tips kunnen hen de rust bieden waar ze al die jaren naar op zoek zijn.

Beloning
Er wordt een beloning uitgeloofd van €20.000 voor de gouden tip.

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/01-koekange-pleegdochter-van-de-aardbodem-verdwenen/de-zaak.html

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/1992/januari/01-willeke-dost.html