Grote brand bij recyclebedrijf Meppel

(VIDEO) Meppel – Op donderdag 1 november 2018 rond 01.00 uur is er een brand ontstaan op het terrein van afvalverwerker Talen aan de Hesselterlandweg in Meppel. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Dat betekent dat met groot materieel gewerkt wordt aan de brandbestrijding. Er zijn meerdere brandweerkorpsen aanwezig

Langdurig blussen
De brandweer spreekt van een langdurige inzet en is zeker donderdag 1 november de hele dag bezig om het vuur te blussen. Er is op dit moment geen direct gevaar voor de volksgezondheid. In de loop van de ochtend worden metingen uitgevoerd.

Blijf uit de rook
De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren gesloten te houden.

Lees meer op: http://www.blijfuitderook.nl/

Omwonenden opgevangen
Direct omwonenden zijn opgevangen in de brandweerkazerne.

Omleidingen verkeer
In verband met de rookontwikkeling zijn een aantal wegen in de omgeving van de brand afgesloten. Onder andere de Steenwijkerstraatweg. Ook voor fietsers zijn paden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Verkeergebruikers worden gevraagd de aanwijzingen op te volgen.

Foto & Video: Arjan Tien/https://nudrenthe.nl/