Bestuurster negeert stopteken en ramt politiewagens

Arnemuiden, Wolphaartsdijk – Een 58-jarige vrouw uit Arnemuiden is afgelopen nacht, aangehouden omdat zij een stopteken negeerde. De vrouw reed zonder in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Agenten zagen het voertuig rond 03.25 uur rijden op de Zuidwal en gaven een stopteken voor een controle.

De bestuurster negeerde dit stopteken. De agenten volgden het voertuig door Arnemuiden richting Wolphaarsdijk. Ook toen de agenten de optische – en geluidssignalen aan zette stopte de vrouw niet en reed zij met verhoogde snelheid door.

Op de Korenbloem stond de auto stil. De politiewagen stopte achter haar en vervolgen rijdt de vrouw achteruit tegen het politievoertuig aan. Ze rijdt via de Van Cittersweg weer verder. Inmiddels zijn meerdere politie-eenheden opgeroepen om de bestuurster tot stoppen te manen.

Op de Muidenweg in Wolphaartsdijk zette een eenheid een politiewagen zo neer dat de doorgang voor de bestuurster werd belemmerd. Hierop rijdt de vrouw weer naar achter en ramt opnieuw een politievoertuig. Weer weet ze door te rijden.

Even verderop lukt het om de vrouw te laten stoppen en haar aan te houden. Ze wordt vandaag gehoord.