Hardenberger werkt gewapende indringer het huis uit

Hardenberg – De politie is op zoek naar drie mannen die afgelopen nacht rond 3.00 uur hebben geprobeerd een woning aan de Van Foreestallee binnen te dringen.

Ze belden aan bij de woning en toen de bewoner de deur op een kier opendeed, stak een van hen zijn hand met daarin een vuurwapen naar binnen.

Het lukte de bewoner om de deur weer dicht te krijgen, waardoor de mannen de woning niet in konden.

Het trio is in de richting van de Collendoornsedijk weggevlucht. Gealarmeerde agenten en een speurhond hebben de omgeving onderzocht, maar de drie werden niet gevonden.
Opvallend is dat de drie mannen er ongeveer hetzelfde uitzagen. Ze waren vermoedelijk alle drie ongeveer 17 jaar oud en 1.75 meter lang. Ze hadden een smal postuur en droegen alle drie een zwarte trui met capuchon en een zwarte broek. Door de capuchons waren de gezichten van de overvallers niet goed te zien.
Degene die het vuurwapen vast had, droeg waarschijnlijk zwarte handschoenen.

Getuigen en camerabeelden gezocht
Heeft u tussen 02.30 en 03.15 uur iets opvallends gezien in (de buurt van) de Van Foreestallee? Heeft u de hierboven beschreven personen of voertuigen gezien die er normaal niet rijden?

Of woont u in de buurt en heeft u camera’s aan uw woning? Neem dan contact met ons op als u op de beelden iets ziet wat te maken kan hebben met deze zaak.

De politie is ook bereikbaar via Facebook van Politie Hardenberg, 0900-8844 en via onderstaand tipforumlier – ook voor het uploaden van beelden.

https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/14/02-hardenberg-man-verdringt-indringers.html