Zakenman (55) doodgeschoten in auto

Spijkenisse – Rond 21.20 uur op 21 september 2017 werd de Belgische zakenman Bogaerts doodgeschoten, tegenover een kroeg waar destijds vaak leden van de motorclub Caloh Wagoh kwamen.

Politie en Justitie beschouwen Caloh Wagoh als een ‘Outlaw Motorcycle Gang’. In het onderzoek naar de moord op Stefaan Bogaerts onderzoekt de politie het scenario of leden van Caloh Wagoh mogelijk betrokken zijn geweest.

Onderzoeken
De motorclub Caloh Wagoh is eerder dit jaar in opspraak geraakt en kwam naar voren in de onderzoeken naar de aanslagen op De Telegraaf en Panorama en de moord op Reduan B, broer van een kroongetuige.
Overigens bestaat de bewuste kroeg aan de Lisstraat inmiddels niet meer. De eigenaar van het café dat nu op die locatie is gevestigd, heeft op geen enkele manier te maken met Caloh Wagoh of met criminele activiteiten.

Mogelijke drugshandel
Stefaan Bogaerts woonde in Brasschaat in België en verdiende de kost met het kopen en verkopen van zeecontainers. Hij heeft in de loop van de tijd fikse schulden opgebouwd, die hij voor zijn gezin verborgen hield.
De politie denkt vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs en in een conflict verzeild is geraakt.

Onder vuur genomen
Op de avond van 21 september 2017 rijdt Stefaan Bogaerts enige tijd door Spijkenisse, in de Volkswagen Jetta die hij van zijn zoon heeft geleend. Het lijkt of hij de weg niet weet en dat hij niet zeker weet waar hij moet zijn.

Om ongeveer 21.20 uur parkeert hij uiteindelijk in de Lisstraat, waar blijkt dat hij wordt opgewacht. Vrijwel direct wordt Bogaerts van dichtbij onder vuur genomen. Het slachtoffer overlijdt ter plekke.

DNA-sporen bij vluchtauto
De daders zijn gevlucht in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto is 20 minuten na de liquidatie brandend aangetroffen in Barendrecht, naast pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk. De politie vond daar ook kleding die in brand was geraakt en die vermoedelijk van de daders is geweest en heeft daarvan DNA-sporen weten veilig te stellen.
Het is mogelijk dat die locatie in de dagen voorafgaand aan de moord is verkend. Laat het de politie weten als u daar aan de Achterzeedijk in Barendrecht iets verdachts heeft gezien op 21 september 2017 of kort ervoor.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die iets weten over de aanleiding of het motief voor de moord op Stefaan Bogaerts. Als u informatie heeft over een mogelijk verband tussen het slachtoffer en motorclub Caloh Wagoh, wordt u verzocht contact op te nemen.
Wilt u een vertrouwelijk gesprek met de politie, waarbij uw gegevens niet in het dossier terechtkomen, belt u dan 079 – 34 58 999.

Foto: Politie.nl