Automobilist rijdt twee keer op agent in

Numansdorp – Een 22-jarige man uit het Belgische Erpe-Mere probeerde vrijdagmiddag tot twee keer toe met zijn auto een motoragent aan te rijden. De agent zag zich genoodzaakt te schieten.

De bestuurder en zijn bijrijdster werden na een flinke achtervolging aangehouden in het Belgische Wuustwezel. Er raakte niemand gewond.

Agenten waren rond 15.15 uur bezig met een verkeerscontrole in Numansdorp. Meerdere motoragenten reden op en rond de A29 en lieten auto’s volgen naar de controleplaats.

Een van de agenten gaf de bestuurder van een auto met een Belgisch kenteken een volgteken.

De bestuurder leek daaraan gehoor te geven, maar toen de agent de afslag nam, bleef de auto toch op de A29 rijden. Daar ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Schieten
De agent gaf dit door aan zijn collega’s. Een andere motoragent die bij parkeerplaats de Oude Kreek ter hoogte van Klaaswaal stond zag de auto aan komen rijden en zette de achtervolging in. Een vrachtwagenchauffeur wilde hierbij helpen en ging zo rijden, dat de gevluchte bestuurder moest afremmen.

De motoragent kwam hierdoor voor het voertuig te rijden. Hierna probeerde de auto op de motoragent in rijden.

Omdat de motoragent niet op tijd weg kon komen, zag hij zich genoodzaakt te schieten. Dat bracht de bestuurder nog niet tot stoppen, hij week wel uit en ging ervandoor.

Bijstand
Ter hoogte van knooppunt Vaanplein, deed de verdachte nóg een poging de motoragent aan te rijden. Daarna reed hij met hoge snelheden van de A15 naar de A16. Hij reed door Brabant en zette koers naar België.

Uiteindelijk kon de auto bij Wuustwezel in België worden klemgereden. Politiecollega’s van de eenheid Zeeland-West-Brabant en uit België verleenden bijstand.

De man en de 24-jarige bijrijdster uit Haaltert werden aangehouden. De politie-eenheid Rotterdam onderzoekt de zaak.