Politie roept hulp in van burgers bij zoektocht naar Armeense kinderen (UPDATE)

Wijchen – Gisterenavond, vrijdag 7 september, zijn de Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) weggelopen vanaf een adres in Wijchen (Gelderland). Zij waren op dat moment bij hun grootouders en zijn er plotseling vandoor gegaan. Er is inmiddels aangifte gedaan van vermissing van de kinderen.
Het is op dit moment onduidelijk waar de kinderen verblijven en of ze zijn ondergedoken. De politie maakt zich zorgen over de veiligheid en het welzijn van de kinderen en is daarom is direct een zoektocht gestart.
Oproep
De politie roept uw hulp in bij het zoeken naar de kinderen. Heeft u de kinderen gezien of weet u waar ze zijn? Ben dan direct met de politie op 0900 – 8844. Het kan ook anoniem op 0800-7000.

Lili en Howick zijn terecht
Laatste update:
08-09-2018 | 17:23
Wijchen, Utrecht – De twee kinderen Lili en Howick die vermist waren, zijn terecht. Zij werden door politie in Wijchen in goede gezondheid aangetroffen.

Naar de kinderen werd gezocht nadat zij in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september verdwenen vanuit een woning in Wijchen. Er werd aangifte van vermissing gedaan bij de politie. In en rond Wijchen werd uitvoerig gezocht.
Er waren grote zorgen over de veiligheid van de twee kinderen, die in een emotionele situatie verdwenen waren. Daarom zocht de politie met verschillende middelen naar de kinderen en riep de hulp van het publiek ook in. Vanwege de – toen nog – op handen zijnde uitzetting van de kinderen werd deze oproep niet breed omarmd.
Na de beslissing zaterdagmiddag dat de kinderen niet uitgezet zullen worden, ging het vermissingsonderzoek onverminderd door. Niet alleen het vinden van de kinderen was belangrijk, ook wordt onderzocht of er strafbare dingen met hen gebeurd zijn tijdens hun vermissing.
De kinderen zullen daarom gehoord worden door de politie. Daarna worden zij overgedragen aan hun voogd.