Rijdende rampfilmers krijgen dikke boete

Utrecht – Op maandag 6 augustus is er een containerbrand langs de snelweg A12 geweest. De politie deelt meerdere boetes uit aan mensen die, al rijdend in hun auto, de brand aan het filmen waren.
Tijdens de brand, die rond 14.20 uur ontstond, reden verschillende automobilisten langs met een telefoon in de hand om de brand te filmen of foto’s te maken. De politie registreerde 32 kentekens van deze rijdende rampfilmers en in overleg met het OM kunnen zij een bekeuring van ruim 230 euro op de deurmat verwachten.
Een vrachtwagenchauffeur ontdekte die middag op de snelweg dat de container die op zijn aanhangwagen stond vlam had gevat. De chauffeur zette zijn vrachtwagen op de vluchtstrook en koppelde de container los. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Er raakte niemand gewond.

Filmen tijdens rijden niet toegestaan!
Het is volgens de wet niet toegestaan om tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden. Bestuurders die met hun smartphone bezig zijn, gaan langzamer rijden, slingeren en zien verkeersborden en –tekens over het hoofd en reageren trager. Met alle gevolgen van dien. Volgens een schatting van de Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) belanden ieder jaar honderden verkeersslachtoffers in het ziekenhuis en overlijden tientallen mensen door telefoongebruik in de auto.