Nieuw-Dordrecht: vrouw gewond bij ongeluk met e-bike

Nieuw-Dordrecht – Zaterdagmiddag rond twee uur werden de hulpdiensten  opgeroepen voor een ongeval aan de Vastenow in Nieuw-Dordrecht waarbij een persoon bekneld was geraakt.

Op het fietspad langs het Koning Willem Alexanderkanaal was een vrouw uit Klazienaveen door onbekende  oorzaak met haar e-bike ten val gekomen. Daarbij kwam de vrouw met haar onderbeen klem te zitten tussen de trapperarm en het frame van de fiets.

De brandweer van Klazienaveen, die juist bij de kazerne bezig was geweest met hun Opendag, kwam kort na de melding ter plaatse. De brandweerlieden wisten de vrouw met behulp van een hydraulische spreider te bevrijden uit haar benarde positie.

Het slachtoffer is voor verder onderzoek per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd.

Hydraulische spreider
Een spreider bestaat uit twee delen die zowel naar elkaar toe of van elkaar af kunnen drukken, hij kan dus spreiden en knijpen. Een spreider kan gebruikt worden om delen uit elkaar te drukken om zodoende ruimte te maken of metaal te scheuren. Door een spreider vast te klemmen op een voorwerp ontstaat een hefboom waarmee het voorwerp verbogen of verplaatst kan worden. Door kettingen aan de uiteinden van de spreider te bevestigen kan een spreider ook trekkracht leveren.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hydraulisch_redgereedschap