Vier aanhoudingen van internetoplichting

Zoetermeer – Een onderzoek naar internetoplichting, waarbij de recherche 25 aangiften onderzocht, leidde uiteindelijk naar vier verdachten, twee 17-jarige en twee 19-jarige Zoetermeerders. Agenten hielden de vier woensdag 27 juni aan. Het onderzoek wordt voortgezet.

De verdachten plaatsten onder valse namen advertenties op een internet verkoopsite, waarbij ze onder andere e-readers, computer spellen, motorhelmen en smartphones te koop aanboden. Na de koopovereenkomst maakten de slachtoffers het geld over, maar kregen zij het ‘aangekochte’ goed niet geleverd. Een van de verdachten zette ook een jongen onder druk om zijn rekeningnummers ter beschikking te stellen voor de oplichtingen. Hierbij bedreigde en mishandelde de verdachte hem.

De vier zijn vrijdag 29 juni voorgeleid voor de rechter-commissaris. Een 19-jarige verdachte is daarna 14 dagen in bewaring gesteld. De andere drie verdachten zijn onder voorwaarden in vrijheid gesteld en blijven verdachten in deze zaak.