Een achtervolging, drugs en heel veel boetes bij internationale politieactie

De Lutte – De Duitse- en Nederlandse politie hebben gisteren de handen ineen geslagen en duizenden snelheidsmetingen verricht, een achtervolging ingezet en tientallen grammen drugs in beslag genomen.

Bijna tachtig agenten waren tussen 12.00 uur en 20.00 uur aan het werk langs de A30 bij de Lutte.

Volgens de Duitse politie spande een Nederlander in een Volkswagen Golf de kroon, toen hij een stopteken negeerde en probeerde te vluchten. Hierbij haalde hij met hoge snelheid meerdere auto’s aan de rechter kant in over de vluchtstrook. Uiteindelijk kon de Golf met hulp van civiele patrouillewagens worden klemgereden en gearresteerd. De man bleek honderd gram hasj in zijn auto te hebben.

Marihuana
Even later werd opnieuw een partij drugs in beslag genomen. Deze keer werden de middelen door een Pool meegesmokkeld. De bestuurder bleek vijftig gram marihuana in zijn auto te hebben en zelf ook onder invloed te zijn van drugs.

Tijdens de controle werden in totaal 129 vrachtwagens langs de kant van de weg gezet. In 43 gevallen bleek er iets met de vrachtwagen aan de hand te zijn, zoals bij een Oekraïner wiens vrachtwagen gevaarlijke stoffen lekte. Technische specialisten van de politie hebben het lek gedicht en de snelweg weer schoongemaakt. Niemand raakte gewond.

Duizenden metingen
Tijdens de politieactie werd uiteraard ook op snelheid gecontroleerd. Van de in totaal 3682 radar metingen was het 170 keer raak. In 33 gevallen moest de bestuurder het rijbewijs inleveren. De hoogst gemeten snelheid was 218 km/u. Dit was op een stuk snelweg waar de maximumsnelheid tijdelijk 60 km/u was. Bronnen: RTV Oost /Polizei-Inspektion Emsland /Grafschaft Bentheim

Foto: Polizei-Inspektion Emsland /Grafschaft Bentheim