Man aangehouden voor chantage

Uden – Een 27-jarige inwoner van de gemeente Uden werd vrijdagavond aangehouden omdat hij er van wordt verdacht een man uit dezelfde gemeente te hebben gechanteerd. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

Een op dat moment onbekende verdachte probeerde zijn slachtoffer afgelopen week in een brief te bewegen hem een groot geldbedrag te betalen. In de brief beschreef de man hoe het geld bij hem terecht zou moeten komen.

Als het slachtoffer dat niet zou doen dreigde de verdachte met maatregelen waardoor zijn veiligheid in gevaar kwam.

De gechanteerde man schakelde de politie in en die startten direct een onderzoek naar de identiteit van de afperser. Dat leidde er vrijdagavond toe dat de vermoedelijke dader thuis kon worden aangehouden. Hij zit vast.

Het onderzoek naar de achtergrond en eventuele motieven van de dader is in volle gang.