Grof geweld scholieren tegen politiemensen

Zaandam – Onacceptabel geweld tegen agenten donderdag bij een incident op een school op de Pascalstraat in Zaandam. Agenten werden rond 14.00 uur na de melding van een vechtpartij naar het schoolgebouw gestuurd.

Meerdere scholieren hadden ruzie met elkaar. Collega’s probeerden te boel te sussen maar werden direct uitgescholden en geschopt. Uiteindelijk zijn er drie meisjes aangehouden. Teamchef Zaandam Sherwin Tjin Asjoe: “Welke leeftijd je ook hebt, je moet van politiemensen afblijven.”

Grote groep keerden zich naar collega’s
De aanleiding van de ruzie was een bedreiging van een meisje via social media. Toen de collega’s bij de school kwamen was de ruzie al behoorlijk uit de hand gelopen. Een gesprek was niet mogelijk. De groep keerden zich direct naar de collega’s. Zij zijn bedreigd, uitgescholden en getrapt. Tijdens een aanhouding van een 14-jarig meisje is een collega vol in zijn gezicht getrapt. Tjin Asjoe: “De jonge scholieren waren direct buitensporig agressief naar de collega’s. Zij konden hierdoor ook niet hun werk doen, dat is onacceptabel welke leeftijd je ook hebt. Je moet gewoon van de collega’s afblijven.”

Drie meisjes van 13, 14 en 15 jaar zijn aangehouden. Twee politiecollega’s hebben aangifte gedaan wegens belediging en geweld. “Vanwege het lichamelijke geweld, maar ook de scheldwoorden van de meisjes naar de collega’s; ze riepen woorden als “kankerpolitie”, aldus de Teamchef. Bron: Politie.nl