Half miljoen euro, vuurwapen en héél veel luxe in appartement

Rotterdam – In de strijd tegen misdaad en het daarmee verdiende geld sloegen Rotterdamse agenten maandag weer een mooie slag. De woning die ze binnen gingen leek meer een geldtransportbedrijf annex groothandel in dure kleding en juwelen.

Een gezonde dosis nieuwsgierigheid bracht agenten naar een woning aan de Boezemkade. Mogelijk betrof het een safe house. Het was niet voor niks. Zo vonden agenten een vuurwapen en een houder met patronen.

Telmachine
Ook troffen ze een geldtelmachine aan. Niet iets om standaard in huis te hebben, maar in dit geval geen wonder: vier grote bol staande boodschappentassen bleken zo’n 620.000 euro aan contanten te bevatten.

Riemen, schoenen en horloges
Behalve het geld werden er ook andere dingen opgeslagen. Van een 75”-tv tot drie horloges die, wanneer echt, een aanschafprijs van boven de 10.000 euro per stuk hebben. Maar bijvoorbeeld ook vier paar schoenen (rond de 500 euro per paar en met de prijsstickers er nog op) of twee riemen (van zo’n 350 euro per stuk).

Misdaad mag niet lonen zo vinden mensen die wél eerlijk werken voor hun geld. Daarom is het lopende het onderzoek in beslag genomen. Dat gebeurde ook met de BMW die stond op de bij het appartement behorende parkeerplaats.
Foto: Politie.nl