Politie haalt vluchtelingen uit vrachtwagen bij Haaksbergen

Haaksbergen – De politie heeft vanmiddag op de N18 bij Haaksbergen twee vluchtelingen in een vrachtwagen aangetroffen. Een inspecteur van Rijkswaterstaat reed achter de vrachtauto en zag iemand vanuit de laadruimte naar buiten kijken. De inspecteur lichtte de politie in.
De vrachtwagen werd door de politie op een industrieterrein in Haaksbergen aan de kant gezet. Toen de oplegger werd doorzocht, troffen de agenten twee vluchtelingen aan. Vermoedelijk komen de mannen uit Zuid-Soedan.

Mensensmokkel
De politie heeft de twee mannen meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne en onderzoekt hun identiteit.

De Roemeense chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden op verdenking van mensensmokkel en wordt verhoord.

Foto: Politie Haaksbergen