Blokkade NAM-terrein door Groningers in Opstand

(VIDEO) Delfzijl – De blokkade van een handjevol demonstranten van Groningers in Opstand getooid met wapperende vlaggen bij het tankpark van NAM bij het chemiepark in Delfzijl, gaat in tegenstelling tot eerdere berichten gewoon door.
Dat meldt een actievoerder ter plekke aan RTV Noord

Vrachtwagen tegengehouden
De politie ging eerder op de middag met de actievoerders in gesprek toen een aantal vrachtwagens werd tegengehouden. Dat gebeurde onder meer met een op de weg gezette auto. Agenten stelden de actievoerders een ultimatum tot 17.00 uur. Daarna moeten de demonstranten hun boeltje hebben opgepakt.
Maar volgens de actievoerders blijven ze gewoon waar ze zijn: voor de poort van het NAM-terrein.

Foto & Video: Johan Wildeboer / MeterNieuws.nl / 112Nederland.nl