Emmen: grote woningbrand in Emmerhout

Emmen – Aan de Laan van de Marel in wijk Emmerhout Emmen woedt een grote woningbrand.
Volgens de Veiligheidsregio Drenthe zijn er mogelijk nog slachtoffers in het pand.

Er zijn twee traumahelikopters opgeroepen.

Kort na de eerste melding werd rond acht uur Grip 1 afgekondigd.
Meer informatie is er op dit moment nog niet bekend.

GRIP 1
Er is gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten.
Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI. De Leider CoPI was vroeger vaak van de brandweer, maar tegenwoordig is de Leider ontkleurd, wat betekent dat deze van alle hulpverleningsorganisaties afkomstig kan zijn, bijvoorbeeld van de brandweer, of de GHOR, of de politie.
De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan, wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.