Twee jongens proberen 11-jarige meisje te beroven

Zoetermeer – Een 11-jarige meisje fietste, met haar broertje van 5 jaar achterop, op woensdag 22 november omstreeks 15.00 uur op het Lange Langpad toen twee jongens haar probeerden te beroven van haar tas. De politie zoekt getuigen.

De ouder van het meisje belde direct de politie toen zij met haar broertje overstuur thuis kwam.

Het meisje vertelde dat ze op de kruising Italiëlaan met de Griekenlandlaan fietste  toen twee getinte jongens tegen haar schreeuwden.

Om die reden stopte het meisje en kwamen de twee dichterbij. Vervolgens probeerden zij tassen van haar fiets te trekken. Ook probeerden zij haar 5-jarig broertje uit het fietszitje te tillen. Op dat moment begon het meisje hard te gillen.

De twee spraken in een voor haar vreemde taal.

Een passant hoorde dat en greep in, waardoor hij de beroving voorkwam.

De twee verdachten vluchtten weg in de richting van de school aan het Van Doorneplantsoen en het meisje fietste hard naar huis.

De politie is op zoek naar deze helpende man, omdat hij een belangrijke getuige is. Ook zoekt de politie andere getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Het meisje deed aangifte van de poging beroving en de politie onderzoekt de zaak.

Signalementen
De eerste verdachte was een licht getinte man, van 20 à 30 jaar oud, ongeveer 1.60 M. lang met een normaal postuur en kort donker haar. Hij droeg een helderblauw trainingspak met witte accenten.

De tweede verdachte was een licht getinte man, ongeveer 1.80 M. lang met donker haar met blonde puntjes en een donker snorretje. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een piloten zonnebril met blauwkleurige glazen. Hij was iets dunner dan de eerste verdachte.

Iets gezien of gehoord?
De districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg zoekt getuigen van deze poging beroving en verzoekt de man die ingreep om contact op te nemen. Hebt u de twee mannen gezien in de omgeving van het Lange Langpad?

Of zag u de poging straatroof? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer-Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.