Twee gewonden bij steekpartij in supermarkt

Eindhoven – Een 42-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Eindhoven raakten zaterdagmiddag gewond nadat zij in een supermarkt aan de Boschdijk door een 41-jarige plaatsgenoot werden gestoken. Het achterliggende motief van de dader is echter tot op heden onduidelijk.
Tegen half vier werd gemeld dat een vrouw was neergestoken in de betreffende supermarkt en dat de dader door personeel was overmeesterd en aangehouden. Daarbij was één van de medewerkers ook gestoken door de man.

Beide slachtoffers liepen verwondingen aan het bovenlichaam op en werden naar het ziekhuis vervoerd. Daar verblijven ze nog steeds en hun toestand is stabiel. Zij zijn niet in levensgevaar.

Het gebruikte mes werd ter plekke aangetroffen en in beslag genomen. Over het motief van de verdachte tast de recherche vooralsnog in het duister. De man werd ingesloten en wordt in de loop van de zondag nader gehoord.

Grote impact
Op het moment van het incident was het druk in de winkel. Waarschijnlijk hebben veel mensen gezien wat er gebeurde. Agenten hoorden diverse getuigen.

Het mag duidelijk zijn dat een dergelijk incident de nodige impact heeft. De winkel werd dan ook voor de rest van de dag gesloten.

Politiemensen hebben zich om getuigen en personeel bekommerd en hen zo goed mogelijk bijgestaan.