Specifieke getuige gezocht in onderzoek dodelijk steekincident

Leeuwarden – In het onderzoek naar het dodelijk steekincident op het Jacobijnerkerkhof op 10 oktober komt het onderzoeksteam graag in contact met een specifieke getuige.

Ook andere getuigen worden gevraagd om zich te melden.

Zwaargewonde man gevonden
Voorbijgangers vonden die bewuste avond een zwaar gewonde 35-jarige man op straat. Hij bleek te zijn neergestoken.

De hulpdiensten werden door hen gealarmeerd. Alles op alles werd gezet om het leven van de 35-jarige man te redden. Helaas lukte dit niet en het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

Op woensdagavond 11 oktober kon het onderzoeksteam in deze zaak een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aanhouden. De verdachte zit nog altijd vast.

Specifieke getuige
Het onderzoek naar het steekincident is nog niet afgerond. Zo komt het onderzoeksteam nog steeds graag in contact met getuigen, waaronder één hele specifieke getuige.

Een beveiligingscamera in de Monnikemuurstraat registreerde op dinsdagavond 10 oktober 22.30 uur een nog onbekende man op de fiets.

Deze fietser kwam vanuit de Nieuwe Buren en fietste over de Monnikermuurstraat in de richting van de Jacobijnerkerkhof. Deze brildragende man droeg een korte jas tot op de heup.

Het team komt graag in contact met deze fietser of met mensen die weten wie deze man is. U kunt daarvoor bellen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ook als u andere informatie over deze zaak heeft, en nog niet met de politie hebt gesproken, dan wordt u opgeroepen omdat alsnog te doen. Dat kan eveneens telefonisch via 0900-8844 of 0800-7000.

Foto-bewerking: Politie.nl