Meisje (8) raakt gewond na mishandeling door jongen

Amersfoort – De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 8-jarige meisje bij het Balalaikapad op maandagmiddag 30 oktober.
Rond 15.30 uur zou het meisje bij een bruggetje op het grasveld tussen de Stradivariusstraat, Cellostraat en Trombonestraat zijn mishandeld door een jongen.

Deze jongen was in het bijzijn van twee andere jongens. Het meisje moest naar de huisarts voor behandeling van verwoningen aan gezicht, schouder en knie.

De ouders hebben aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart. Hiervoor is de politie onder andere op zoek naar getuigen.

Signalement daders
Jongen 1: De jongen die de mishandeling had gepleegd betreft een jongen, vermoedelijk rond de 10 jaar oud, normaal postuur. Hij droeg een T-shirt met blote armen, blauwe spijkerbroek. Opvallend was dat hij een capuchon over zijn hoofd droeg en daaroverheen en om zijn hoofd een  vermoedelijk grijze trui had gebonden.

Jongen 2: Eén van de jongens die er bij stond was een jongen van eveneens vermoedelijk 10 jaar. Deze jongen heeft een normaal postuur, blond haar gedragen in stekels. Hij droeg een blauwe jas en blauwe spijkerbroek.
Jongen 3: Deze jongen was ouder en een stuk groter dan de andere twee jongens. Vermoedelijk rond 14 jaar oud, heeft blond haar en normaal postuur. De jongen droeg een zwarte jas en blauwe spijkerbroek.

De politie zoekt getuigen of mensen die meer informatie hebben over het geweldsincident. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via M-online.