Zoon (14) bekent dat hij zijn ouders met mes heeft gedood

Katlijk -De 14-jarige jongen uit het Friese dorp Katlijk, die vastzit vanwege betrokkenheid bij de dood van zijn ouders, heeft bekend dat hij zijn vader en moeder heeft gedood. Hij heeft de moord met een mes gepleegd, heeft het OM bekendgemaakt.
Dinsdagochtend werden de lichamen van een man van 63 en zijn 62-jarige vrouw gevonden in hun huis. De buren met wie ze een woonboerderij deelden, ontdekten de lichamen. Die avond werd de zoon aangehouden. Hij werd als enige verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn ouders.
Eerder vanmiddag werd bekend dat de jongen zeker nog twee weken wordt vastgehouden.
Schok
De dood van het echtpaar veroorzaakte een schok in het dorp bij Heerenveen. “Katlijk is een kleine gemeenschap van zo’n 600 inwoners, waar iedereen met elkaar meeleeft. Dat zo’n gebeurtenis diepe indruk op de mensen maakt, hoef ik u niet te vertellen”, zei burgemeester Van der Zwan.
Volgens de burgemeester stond de familie niet bekend als een probleemgezin. “Voor zover wij kunnen nagaan was het gezin niet in beeld bij de hulpverleningsinstanties”, zei hij dinsdag tegen de Leeuwarder Courant. Bron: NOS