Duo verdacht van oplichting

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Groningen – Via een telefonische babbeltruc werd er een groot geldbedrag buitgemaakt waarmee deze twee personen onder andere telefoons hebben gekocht bij twee telefoonwinkels in Groningen. De beelden waarop de man en vrouw met zijn tweeën staan zijn een beetje wazig maar de twee zijn toch redelijk herkenbaar.

Update
De politie heeft uiteraard direct onderzoek gedaan naar de rekeninghouders. Daaruit blijkt dat zij vermoedelijk gebruikt zijn als katvanger/geldezel. Dat houdt in dat iemand zijn  of haar bankpas en pincode in ruil voor een geldbedrag heeft verkocht aan de oplichters. Het lijkt voor velen een aantrekkelijke manier om op een snelle manier gemakkelijk geld te verdienen. Je helpt echter criminelen om andere mensen op te lichten. Zodra de bank dat merkt, moet de katvanger het vaak alweer verdwenen geld terugbetalen. Met een enorme schuld tot gevolg. Ook hangt hem of haar een straf boven het hoofd wegens witwassen of fraude. Tenslotte komt de geldezel/katvanger op de zwarte lijst van banken, waardoor geld lenen of een hypotheek afsluiten een no go wordt. Meer informatie over deze vorm van bankrekeningfraude vind je op www.politie.nl
Omschrijving
Er werd gebeld door iemand die zich voor deed als medewerker van de belastingdienst. Ze moest een groot geldbedrag overmaken naar twee verschillende rekeningnummers.

Na politieonderzoek bleek dat een gedeelte van het geld werd gebruikt bij de aankoop van telefoons. Ook werd er van een andere rekening gepind in Den Haag. Hiervan zijn geen foto’s beschikbaar.

Categorieën: Nieuws