Jongetje (7) helpt politie bij het pakken van winkeldieven

Hoogeveen – Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van winkeldiefstal. De politie ging in eerste instantie op zoek in de omgeving. Hierbij werden twee dames aangetroffen die aan het signalement voldeden en gingen op de loop bij het zien van de politie.

Een achtervolging te voet door de politie was het gevolg. Een oplettende burger zag dit en hielp ons om een dame tot stoppen te dwingen. Resultaat 1 van de 2 verdachten kon worden aangehouden.

Het was het 7-jarige zoon opgevallen dat er ook een dame in de bosjes zat verstopt en ging naar zijn vader. Deze controleerde de bosjes en zag daar inderdaad een dame zitten. Deze informatie werd gedeeld waardoor ook de tweede verdachte aangehouden kon worden.

Het 7-jarige jongetje kreeg een speelgoed-politieautootje cadeau voor zijn hulp bij het pakken van de dieven.

Foto: Politie Hoogeveen / Facebook