Auto te water, meerdere gewonden waarvan twee ernstig (UPDATE)

Waskemeer – Bij een ongeval zondagavond 23 juli waarbij een auto te water raakte op de Compagnonsweg in Waskemeer waren zes mensen betrokken.
Alle zes werden naar het ziekenhuis gebracht, vier van hen, een 9-jarige jongetje en zijn 40-jarige moeder (beiden uit Leeuwarden), een 19-jarig meisje uit Haulerwijk en haar 19-jarige vriend uit Groningen, tevens de bestuurder, moesten blijven.

De andere twee, een 32-jarige vrouw en een 15-jarige jongen, beiden uit Drachten konden na controle weer naar huis. De 9-jarige en het 19-jarig meisje  liggen in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

Verschillende buurtbewoners hebben de hulpverleningsdiensten meegeholpen om de inzittenden uit het water te halen.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval

De politie heeft met meerdere mensen ter plekke gesproken. Bent u getuige geweest van het ongeval, heeft u geholpen om de inzittenden uit het water te halen en heeft u nog niet met ons gesproken? Neem dan contact met ons op via 0900-8844.

Foto: Geurt Pieter Maasen van den Brink  / 112Nederland.nl