Nederlandse politie neemt onderzoek naar schietincident Gronau over van Duitse collega’s

Enschede/Gronau – Het onderzoek naar aanleiding van het schietincident van woensdagochtend 24 mei aan de Eperstrasse in Gronau, waarbij een 45-jarige man gewond raakte, wordt overgenomen door de Nederlandse politie. Die nacht werd het slachtoffer, terwijl hij nog in zijn auto zat, rond 00.30 uur op een parkeerplaats onder vuur genomen. Hij werd aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar.
Persoonsverwisseling
Het onderzoek wordt door de Nederlandse politie overgenomen omdat er mogelijk een connectie bestaat tussen dit schietincident en het onderzoek naar de aanslag op een kapper in Enschede op donderdagavond 2 februari j.l. aan de Kottendijk. In dit laatste onderzoek, waarbij de 50-jarige eigenaar van de kapperszaak ernstig gewond raakte, wordt rekening gehouden met een persoonsverwisseling.
Informatie gezocht
Het rechercheteam dat onderzoek doet naar deze zaken is dringend op zoek naar informatie over beide incidenten. Eventuele getuigen van het schietincident of mensen die iets hebben gezien van het schietincident in Gronau kunnen zich melden via het tipformulier op deze pagina of via telefoonnummer 0900-8844. Ook mensen die verband kunnen leggen tussen beide zaken worden met klem opgeroepen zich te melden. Voor de tip die leidt tot de oplossing in de zaak met de aanslag op de kapper is een beloning van € 15.000,- beschikbaar.