Alcomobilist botst op A32 tegen stilstaande taxibus

(VIDEO) Meppel – Een 33-jarige automobilist uit Ruinerwold is donderdagavond na een verkeersongeval aangehouden. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol tegen een stilstaande taxibus te zijn gereden.

Het ongeluk gebeurde op een vluchtstrook langs de A32 bij Meppel. De beschonken automobilist is met letsel opgenomen in het ziekenhuis.

De taxi kreeg al rijdend pech waarna de taxichauffeur zijn voertuig op de vluchtstrook zette.

Voor de veiligheid stapten de passagiers uit en wachtten in de berm op een andere taxi. De automobilist uit Ruinerwold kwam vlak daarna aanrijden op de vluchtstrook en botste tegen de achterkant van de taxibus.

De auto van de Ruinerwolder kwam enkele tientallen meters verderop tot stilstand.

De beschonken bestuurder is aanspreekbaar maar met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Hij verklaarde tegen agenten dat hij alcohol had gedronken. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. Een 21-jarige vrouw uit Noordwolde (Fryslân) raakte licht gewond aan haar hoofd door een rondvliegend auto-onderdeel.

De politie maakt een registratie van het ongeval.

 

 

 

Foto & Video: Arjan Tien / 112FotografieMedia.nl