Bewoner nog spoorloos na verwoestende brand in Exloo (UPDATE)

(VIDEO) Exloo – In Exloo is afgelopen nacht rond half twee brand uitgebroken in een woonboerderij en twee schuren aan de Zuiderhoofdstraat. De bewoner is nog niet gevonden.

Het gaat om panden van de voormalige distilleerderij Turv.

De omvang van de brand was enorm. Volgens verslaggever Jeroen Kelderman van RTV Drenthe leek het bij aankomst ‘alsof er een vliegtuig is neergestort in Exloo’.

De woonboerderij en een schuur zijn inmiddels helemaal in de as gelegd. De derde schuur staat nog in brand. In die schuur staat een vat met 15.000 liter alcohol.

Het vuur was volgens de brandweer rond vijf uur onder controle.

Bewoners spoorloos
Of de bewoners in de woonboerderij aanwezig waren toen de brand uitbrak, is onbekend. Volgens buurtbewoners brandde er gisteravond nog wel licht in de boerderij. De hulpdiensten zijn aan het zoeken.

De brandweer meldt dat er contact is geweest met familie en kennissen, maar dat die niet konden vertellen of de bewoners thuis waren.

Oorzaak onbekend
Verslaggever Jeroen Kelderman sprak ter plaatse met meerdere omwonenden. Zij vertellen dat het vuur in alle drie de panden tegelijk lijkt te zijn begonnen.

De politie kan nog niet zeggen wat de oorzaak van de hevige brand is. Maar de plek wordt aangemerkt als een ‘plaats delict’.

UPDATE: De vrouwelijke bewoner van de uitgebrande destilleerderij in Exloo was niet thuis toen de brand uitbrak. De politie heeft inmiddels contact met haar gehad.

Over het lot van mannelijke bewoner, de eigenaar van de voormalige distilleerderij Turv, is nog niets bekend. De politie kan niet zeggen of de man thuis was op het moment dat de brand uitbrak.

Bron: RTV Drenthe

Foto & Video: Marcel Euvingdgz-media.blogspot.nl/