Inval in Nieuw-Schoonebeek, onderzoek naar miljoenenfraude

(VIDEO) Nieuw-Schoonebeek – Zo’n tweehonderd politieagenten, specialisten van Defensie en medewerkers van de FIOD voeren een grote actie uit in Nieuw-Schoonebeek.

Vijf aanhoudingen
De politie heeft tijdens de actiedag vijf personen aangehouden. Een 49-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek is op Sint Maarten aangehouden.

Daarnaast zijn nog twee mannen (42 jaar uit Maasmechelen en 50 jaar uit Beesd) en twee vrouwen (36 en 50 jaar uit Nieuw-Schoonebeek) aangehouden. Allen worden ze verdacht van witwassen.

De actie maakt deel uit van een groot witwasonderzoek in binnen- en buitenland. Maar volgens de politie ligt het zwaartepunt in Zuidoost-Drenthe.

In totaal worden bij dertig woningen en bedrijfspanden invallen gedaan. Naast Nieuw-Schoonebeek zijn er ook invallen op andere plekken in Nederland, Duitsland, België en Sint Maarten. Ook net over de grens bij een grote discotheek in Meppen is een inval gaande. Deze discotheek is eigendom van de schroothandelaar.

Bij de invallen wordt gezocht naar financiële administratie. Daarnaast legt het onderzoeksteam beslag op onroerend goed, waardevolle goederen en geld.

Bron: Politie.nl