Autobanden gedumpt bij zwemplas

Schoonoord – Boswachter Geerling Kruidhof vond vanmorgen veertig autobanden in het bos bij zwemplas de Kibbelkoele tussen Noord-Sleen en Schoonoord.

Wie de banden heeft gedumpt, is nog niet duidelijk. Kruidhof heeft een tweet geplaatst waarin hij vraagt om tips. “We kregen er een tip over. We hebben de banden bekeken, maar hebben geen idee van wie ze zijn”, aldus de boswachter.

De banden lagen aan de weg tussen de twee parkeerplaatsen in het bos bij de plas. Medewerkers van Staatsbosbeheer vinden volgens Kruidhof wel vaker rommel in het gebied, maar deze hoeveelheid komt niet vaak voor.

“In overleg met de gemeente Coevorden hebben we de banden opgeruimd. We zijn een onderzoek begonnen. Dat mag Staatsbosbeheer zelfstandig doen. Als het nodig is, schakelen we de politie in.”

Foto: Twitter / Geerling Kruidhof